Bilim ve Teknoloji

Mısır Piramitleri ve Geçmişteki Muazzam Teknoloji

Mısır piramitleri ve esrarengiz gizemlerini eminim ki bir dönem duymuşsunuzdur. Hani yüzyıllar öncesinde nasıl yapıldığı hala tam olarak belli olmayan piramitlerden bahsediyorum.

İşte biz de bu yazıda bu piramitlerin çeşitli mucizevi özelliklerinden, geçmişte var olan ve günümüzdeki teknolojiyi aratmayan taktire şayan bir teknolojiden bahsedeceğiz.

Mısır Piramitleri ve Geçmişteki Teknoloji

Mısır piramitleri yüzyıllardır gizemini koruyan yapılardır. Nasıl yapıldığı, kimler tarafından inşa edildiği hala tam olarak bir soru işaretidir. Tabi mısır piramitleri hakkındaki çeşitli soru işaretleri zamanla giderildikçe insanlık bu yapılara daha da hayran kalmıştır. Gelin şimdi okudukça şaşıracağınız bu özellikleri konuşalım:

Mısır Piramitlerinin Nasıl Yapıldığı, O Taşların Nasıl Taşındığı Hala Bir Çeşit Muammadır
Mısır Piramitlerinin Nasıl Yapıldığı, O Taşların Nasıl Taşındığı Hala Bir Çeşit Muammadır

Mısır Piramitlerinin Mucizevi Tasarımları

➽ İnce Astronomik Hesaplar: Piramit; o dönemde kimin adına yapıldı ise o kişi öldükten sonra mumyalanarak piramit içerisinde mezarının bulunduğu odasına, yılda sadece iki kez; doğduğu ve tahta çıktığı günlerde ışık girmektedir.

Şimdi düşünmemiz gereken şu; diyelim ki öldüğü ve tahta çıktığı süre arasında 1 ay gibi kısa bir süre var. Adamlar bunu nasıl hesap etti dersiniz? Hani 6 ay 6 ay olsa; karşılıklı iki uca açarsın delik tamam da, bunu hesaplamak, hem de o çağlar da hesaplamak, üstelik hesaplara uygun olarak inşa edebilmek zor. Ama olmuş, taktire şayan!

Mısır Piramitleri - Keops’un İçi
Mısır Piramitleri – Keops’un İçi

➽ Eski Çağlarda Radyoaktif Madde: Piramitlerin incelendiği dönemde ilk keşfedilen mumyalarda radyoaktif madde bulunmuş. Sıkı durun bomba geliyor, bu radyoaktif maddeden dolayı da 12 bilim adamı kanserden ölmüş.

Burada da şunu sormak icap eder: o dönemde nasıl bir teknolojik imkanları vardı ki radyoaktif maddeyi bulmuşlar. Daha da önemlisi o radyoaktif maddeyi mumyalara enjekte etmek ve bu sayede mumyaların bozulmayacağını düşünmek nasıl akıllarına gelmiş? Günümüzde “BİLE” kaç kişi düşünür bunları? Geçmişte demek ki bilim günümüzdeki bilim ile yarışabilir.

Mısır Piramitlerinde İlginç Tasarımlar da Mevcuttur
Mısır Piramitlerinde Olan İlginç Tasarımlar da Ayrı Bir Yazının Konusudur

➽ Teknolojik Cihaz Karşıtlığı: Mısır piramitleri içerisinde sonar, radar, ultra sound gibi cihazlar çalışmıyor.

İki soru var; bir neden çalışmıyor? İki herifler öyle cihazlar yokken bile dalgaları nasıl keşfedip engellemeyi başarabilmişler? Tek kelime ile muhteşem!

➽ Su Arıtma Özelliği: Kirletilmiş su birkaç gün piramit içerisinde bekletilirse su kendiliğinden arınır.

➽ Üstün İnşa Yeteneği: Mısır piramitleri günümüzdeki pek çok binadan oldukça yüksek ve büyük binalar. Üstelik tasarımlarındaki her şey de ince ince planlanmış. Bu piramitlerin nasıl yapıldığı konusunda hala net bir fikir olmamakla beraber, şu resimde anlatılmaya çalışıldığı gibi çeşitli fikirler mevcuttur:

Mısır Piramitleri Nasıl Yapıldı?
Mısır Piramitleri Nasıl Yapıldı?

Anahtar Soru: Bunu nasıl bir mühendis planlamış acaba? Burada şunu sormamız gerekir: “Çok eskiden eğitim de, bilim de günümüzdeki modern, başarılı, çağdaş, 21. yüzyıl eğitiminden de mi ileri seviyedeydi acaba?”

Mısır Piramitlerinin Mucizeleri

— Bu piramitler her biri 20 ton civarı olan taşlardan inşa edilmiştir. Bu taşlar ise bulunabilecek en yakın mesafeye yüzlerce kilometre uzaktadır. Haliyle bu taşların nasıl getirildiği “tam olarak” bilinememektedir.

— Büyük piramit dünya kara kitlesinin merkezinde yer alır. (Evet, herifler onu da hesaplamışlar)

— Lisede geometri dersi görenler 3-4-5 üçgeninin özel bir üçgen olduğunu bilirler. Diyeceksiniz Mısır Piramitleri ile ne alakası var? Gize’deki üç piramit aralarında Pisagor üçgeni olacak şekilde (3-4-5 üçgeni) yapılmışlar. Adamlar o uzaklığı ile ölçmüşler vay arkadaş be! Yine piramitte ne olduğunu hatırlamadığım bir uzunluğu diğer bir uzunluğa bölünce pi sayısını elde ediyormuşuz.

Mısır Piramitleri Altın Oran İçerir, Bu Sebeple Matematik İle Sanat Yapmanın İfadesidir
Mısır Piramitleri Altın Oran İçerir, Bu Sebeple Matematik İle Sanat Yapmanın İfadesidir

— Bomba gibi bir madde geliyor! Yapının kendisini takvime dönüştürmüşler. Öyle inşa etmişler ki; ekim ile mart arasında piramitin düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösteriyormuş.

— Bitkiler piramit içerisinde normalden çok daha kısa sürede büyümektedir.

— Süt; piramitte bir kaç gün bozulmadan kalır ve sonunda yoğurda dönüşür.

— Mısır piramitleri yazın soğuk, kışın sıcaktırlar. Tam da sağlık için ideal olarak gerektiği gibi.

— Büyük piramidin açıları Nil deltasını iki eşit parçaya bölüyormuş.

Mısır Piramitlerinin Gizemleri
Mısır Piramitlerinin Gizemleri

Mısır Piramitleri: Sonuç

Neler neler, göreceğiniz üzere günümüz insanlığı “Matematik ne işimize yarar; trigonometri ne işimize yarar” diye düşünedursun, bakın adamlar bilimi konuşturarak sanat yapmışlar zamanında. Alın size en güzel örneği olan Mısır piramitleri! İnternette daha değişik örnekleri de var dileyen araştırabilir, ama sizi baymaya da gerek yok.

Ben son bir ekleme daha yapmak istiyorum; zira yazış sebebim sadece son iki paragrafı söylemekti. Günümüzde yapılan binalar 20 senede falan (kaç sene ise artık) çökerken; Mısır Piramitleri, Türk Piramitleri veyahut Çin Seddi nasıl günümüze ulaşabilmiştir? Günümüzde madem teknoloji daha ileri, neden öyleyse yapılan binalar dayanıksız, ilk depremde takır takır dökülüyor? Mesela 1999 İstanbul depremi…

Mısır Piramitlerinin Gizemleri Çeşitli Bilim Dalları İle Doğrudan İlişkilidir
Mısır Piramitlerinin Gizemleri Çeşitli Bilim Dalları İle Doğrudan İlişkilidir

Bu durum sadece maldan çalma ile açıklanamaz nasılsa değil mi? Eskiden acaba teknoloji çok daha mı ileriydi? Mısır piramitleri bu iddiaya sağlam bir kanıt oluşturabilir gibi görünüyor. Gelecekte bu mesele daha çok konuşulacağa benziyor!

MrKaptanTR

Bilgisayar mühendisiyim ve boş zamanlarımda kurucusu olduğum bu platformda yazarlık yapıyorum. Özellikle yazılım ve profesyonel içerik üreticiliği alanlarında çalışıyorum. Spor yapmaktan ve gizemli konuları araştırmaktan keyif alıyorum.

3 Yorum

    1. Hocam gizemini koruyan tek mısır piramitleri değil. İsterseniz Çin’deki Türk piramitlerini de araştırabilirsiniz.

  1. Orta Asya’daki Türk Piramitleri için de benzer şeyler söyleniyor, o da büyük merak konusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu