Sağlıklı Yaşam

Nasıl Sağlıklı Olunur? En İyi Sağlıklı Yaşam Önerileri Nelerdir?

Nasıl sağlıklı olunur sorusunun cevabı, sağlıklı yaşamın en önemli yapı taşları ve sebepleriyle açıklanmış en iyi sağlıklı yaşam önerileri işte bu sayfadaki internet aleminin gelmiş geçmiş en kaliteli ve başyapıt niteliğindeki yazısında!

Sağlık bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olma durumudur. Sağlık değeri kaybedilince anlaşılan nadir hazinelerden bir tanesidir. Kelimenin gerçek anlamıyla hayati öneme sahip olan sağlık diğer bütün hazinelerin ve değerlerin (maddi zenginlik, popülerlik, şöhret, güzellik, yakışıklılık vb.) ön şartıdır. Sağlıklı olmak bireysel değil toplumsal, hatta milli güvenlik meselesi ve hatta evrensel bir meseledir diyebiliriz. Ama sağlık kapsamlı bir olgudur.
(Ayrıca Bakınız: Sağlık Nedir? Sağlık Neden Önemlidir?)

Sağlık anne karnında başlayıp genler, tüketilen gıdalar, uyku düzeni, hareket miktarı, yaşam tarzı gibi faktörlerle şekillenir. Bütün bu faktörler bugünkü ve gelecekteki sağlık durumunu doğrudan ve dolaylı olarak etkiler. Ancak sağlığı korumak, güçlendirmek ve geliştirmek için doğru kaynakları baz almak, bazen yaşamda köklü değişikler yapmak, ince eleyip sık dokumak ve ısrarlı olmak gerekmektedir. Bunların önemi pek çok uzmanın görüşünden ve hatta hayatta yaşanan pek çok olaydan elde edilen tecrübelerden anlaşılabilmektedir. Örneğin:

Unutulmamalıdır ki sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yediğimiz gıdalar, egzersiz ve hormonal dengenin bir düzen içinde olması şarttır. bütüncül bakış açısıyla sebep sonuç ilişkilerini de gözetmeyi ihmal etmeden… Bu listedeki alışkanlıkların çoğu aynı zamanda iyi sağlık, uzun ömür ve hastalıklara karşı korunma ile ilişkilidir.

Video: Jacques Attali’nin Sağlık Hakkında Çarpıcı Sözleri

Nasıl Sağlıklı Olunur? [En İyi Sağlıklı Yaşam Önerileri]

1- Hatalı ve Sorunlu Bakış Açıları Düzeltilmelidir

✅ Canlılar mükemmel tasarımlara ve özelleşmiş yapılara sahiptir. Bunların başında ise canlıları olumsuz çevre koşullarından koruyan, hastalıkları hafif atlamasını sağlayan ve yaşam kalitelerini arttıran bağışıklık sistemi gelmektedir. Eskilerin dediği gibi canlıların her zerresinde bir alem saklıdır. Ancak canlılar kesinlikle savunmasız, muhtaç veya aciz varlıklar değillerdir.
(Ayrıca Bakınız: Bağışıklık Sistemi Nedir? Bağışıklık Sistemi Nasıl Çalışır?)

Vücut grip, nezle ve regl gibi durumlarda kendisini arındırmak ister. Bunlar hastalıktan ziyade vücudun kendini temizleyerek kendi güvenliğini sağlamasıdır. Bunu bilen eskiler grip olanlara hasta oldun değil “şifayı kaptın” derlerdi. Bu tarz durumlarda ve olası olumsuz durumlarda bünyenin hastalığa tepkisini örtbas etmek daha tehlikeli hastalıklara zemin hazırlar. Örneğin ateş doğal bir bağışıklık fonksiyonudur ancak uzun süreli olursa ölümcüldür. Dolayısıyla gerçek tedavi semptomları önleme değil sorunun sebebini düzeltmektir. Ayrıca sağlıklı olmak için aynı anda biyolojik, sosyal ve psikolojik açıdan iyi olmak gerekmektedir.

-> Aslolan belirtileri örtmek değil, sorunun kaynağını tedavi etmek suretiyle sağlıklı bir yaşam sürmektir.
-> Araya her başlığa sözler de ekle alıntı blockları

Şema: Nasıl Sağlıklı Olunur?
Şema: Nasıl Sağlıklı Olunur?

✅ Bilim ve teknolojinin alıp başını gittiği bir dönemde, bütün bu gelişmişliğe rağmen insanlar yeterince mutlu değildir. Tıptaki ilerlemelere rağmen hastalıklar daha da çoğalmaktadır. Oysa tam tersi olması gerekmez miydi? Çünkü aç gözlülük, bencillik ve menfaatçilik gibi sebeplerle güzel ve faydalı şeyler unutturularak tabiatın yasalarına ve ahlakına saygı duyulmadığı sürece tabiat insanları yoklukla terbiye etmektedir. Örneğin artan böceklere karşı zehirli tarım ilaçları sıkmak yerine böcek yiyen kuşların toplu ölümleri engellenebilirdi. (1) (2) (3) Ayrıca Biyosfer-2 deneyinden görülebileceği üzere insanlar tabiattaki dengeyi taklit edememektedirler.

✅ 21. yüzyılda savaşlar asimetrik yöntemlerle sürdürülmekte olup biyolojik savaş bunun önemli bir ayağıdır. Dolayısıyla bu basit bireysel bir sağlık meselesi değil, milli hatta evrensel bir meseledir. Örneğin genetik şifreyi çözenler dilerse diledikleri kişileri hasta, paranoyak, bunalımlı, kahraman, zombi vb. yapabilirler. Bu zaten pek çok kez üst mercilerde bile gündem olmuştur. (1) Dolayısıyla insanların gerçek ve kaliteli yaşamlar sürmesi her açıdan elzemdir.

Görsel: Sahte Yaşamlar ve Bağımlılıklar Kişiyi Hasta Eder
Görsel: Sahte Yaşamlar ve Bağımlılıklar Kişiyi Hasta Eder

Ancak bir hastalığın farklı sebeplerden ortaya çıkabileceği gibi, bir sebebin farklı çevresel şartlar altında farklı hastalıklara yol açabileceği de unutulmamalıdır. (1) fotosunu kullan bunun

✅ Rahatsızlığı için ilaç kullanan kişiye, başka bir rahatsızlığı için kullandığı başka ilaçlarla etkileşimi olup olmadığına hiç gerek duymadan reçete yazmak; her insanın biyolojik ve kimyasal değerleri (yaş, yaşam faktörleri, altta yatan hastalıklar vb.) farklı iken tüm insanlara aynı tedavi protokollerini uygulamak yanlıştır. Örneğin baş ağrısı, boğaz yanması ve öksürük gibi belirtilere pek çok şey neden olmuş olabilir. Asıl sebep bilinmeden doğru tedavi uygulanamaz çünkü hepsinin tedavi yöntemi farklıdır. Ayrıca aynı tedavinin zararlı ve zararsız çeşitleri olabilir. Örneğin civalı amalgam dolgular sağlık açısından risk teşkil etmektedir. Sağlık sorunlarına yönelik önerilen bir tedavi veya ameliyatla ilgili avantajları, dezavantajları, riskleri ve alternatifleri iyice araştırmak gerekir.

Her şeyin aşırı (çoğu) zarar, azı karardır (yarardır). Gereksiz ilaç tüketimi gibi uzman kontrolünde tüketilmeyen gereksiz vitamin, mineral vb. takviyeleri de zararlı olabilir. Bir şey yapmadan önce uzmanlara danışmanın önemini göstermek için sadece şu örnek bile yeterlidir:

Görsel: Sağlıklı Yaşam İnce Eleyip Sık Dokuma İşidir [Örnek]
Görsel: Sağlıklı Yaşam İnce Eleyip Sık Dokuma İşidir [Örnek]

2- Uzman ve Güvenilir Kaynaklar Baz Alınmalıdır

Hatalı teşhis, tanı ve tedavi ölümcül sonuçlara yol açabilir, bilim yanılabilir ve mevcut yöntemlerin zararları ileride ortaya çıkabilir. Örneğin seneler sonra affedersiniz denilerek toplatılan ilaçlar mevcuttur. (1) Önlenebilir tıbbi hatalar tıbbi malpraktis davalarına ve ciddi tazminatlara yol açmaktadır. Ayrıca çok kişinin yapması bir şeyi doğru yapmaz, bedava peynir sadece fare kapanında bulunur ve hatta bir şeye para ödemiyorsanız ürün sizsiniz demektir.
(Ayrıca Bakınız: Bilim Mutlak Doğru Mudur? [Değişen Bilimsel Bilgiler])
(Ayrıca Bakınız: Tıbbi Malpraktis Nedir? [Yanlış Teşhis ve Tedavi Öldürür!])
(Ayrıca Bakınız: Neden Bedava Peynir Sadece Fare Kapanında Olur?)

Uyarı: Magazinci gazeteciler, şarlatan doktorlar ve sorgulamayan insanlar zarar verir. Dolayısıyla uzmanlığını ispatlamış, güvenilir, iyi niyetli ve en önemlisi hastalarını fazlalık, cahil veya müşteri olarak görmeyen uzmanların dedikleri baz alınmalıdır. Bilim finanse edilmeden yürütülemediği için finanse edenlerin doğruları daha sık konuşulabilir. (1) Örneğin birileri florürün dişleri beyazlattığını, başkaları sinir sistemi için zararlıdır olduğunu söyler. Aslında ikisi de doğrudur ancak hangisinin baz alınacağı sizin mantığınıza veya algınıza kalmıştır.
(Ayrıca Bakınız: Tıbbi Şarlatanlık Nedir? [Özellikleri, Örnekleri ve Hukuki Boyutu])

Görsel: Anlamlı Bir Kare [Kesinlikle Genelleme Yapmayınız!]
Görsel: Anlamlı Bir Kare [Kesinlikle Genelleme Yapmayınız!]

3- Akıl ve Ruh Sağlığı (Psikoloji) Önceliklidir

Ruh sağlığı (psikoloji) bir canlının hayatındaki en önemli bileşenlerden birisidir. Zira gereksiz korku, endişe, kaygı ve stresin canlıların bünyesine verdiği zararı çok az şey verebilir. Korku, stres, endişe, bıkkınlık, psikolojik sorunlar, yalnızlık, mutsuzluk, karamsarlık ve depresyon gibi unsurlar canlıların hem psikolojilerini hem de vücut dengelerini bozar. (1) Öyle ki bir süre sonra canlıları ölüme bile götürebilir. Dolayısıyla olumsuz duyguların etkileri azaltılmalıdır.
(Ayrıca Bakınız: Stresin Zararları Ve Stresle Başa Çıkma Yolları)

Bir kişi biyolojisi ölümcül derecede bozuk olmadığı taktirde sağlam bir psikoloji ile yaşar ama psikolojisi sağlam değilse istediği kadar sağlıklı bir biyolojisi olsun intihar vs. potansiyeli vardır. Ruh sağlığını korumak ise aklın kalitesini düşürecek, enerjisini yaralayacak ve hareketini engelleyecek bütün olaylara ve etkilere karşı koruyabilme sanatıdır. Olumsuz duyguların vücutta farklı organları da etkilediği hesaba katılırsa ruh sağlığını korumanın hayati derecede önemli olduğu söylenebilir. Ruh sağlığını koruma konusunda bilgi ve özel teknikler için:
(Ayrıca Bakınız: Ruh Sağlığı Nedir? Ruh Sağlığı Nasıl Korunur?)

Ruh Sağlığını Koruyarak Nasıl Sağlıklı Olunur? [En İyi Sağlıklı Yaşam Önerileri]

4- Bağışıklık Sistemi Güçlü Tutulmalıdır

Bağışıklık sistemi vücudun hastalık yapıcı etkenlere karşı doğal savunma sistemidir. Ancak bu sistem çeşitli sebeplerle zayıflayınca vücut dış etkenlere karşı savunmasız bir hâl almaktadır. Yani sağlık harcamalarını ve ilaç kullanımını azalmak, olumsuz çevre koşullarının etkisini en aza indirmek, hastalıklara yakalanma oranını azaltmakhastalıkları en hafif şekilde atlatmak ve hayat kalitesini arttırmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek kelimenin gerçek anlamıyla hayati derecede önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yöntemleri şunlardır:
(Ayrıca Bakınız: Bağışıklık Sistemi Neden Zayıflar? [Zayıf Bağışıklık Belirtileri])

• Sağlıklı ve güçlü bir psikolojiye sahip olunmalıdır.
• Vücudun asit baz dengesi (pH) ideal aralıkta tutulmalıdır.
• Vücuda tekniğine uygun bir şekilde D vitamini alınmalıdır.
• Tekniğine uygun bir şekilde ve sağlıklı beslenilmelidir.
• Tekniğine uygun bir şekilde düzenli uyku alınmalıdır.
• Hayata düzenli olarak hareket ve enerji katılmalıdır.
• Doğal yöntemlerle kişisel temizliğe önem verilmelidir.
Sağlıklı yaşam bir hayat tarzı olarak benimsenmelidir.
(Ayrıca Bakınız: Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?)

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir? [Rehber]
Şema: Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

5- Sağlıklı Beslenme Hayati Öneme Sahiptir

Beslenme yanlışsa ilacın genellikle bir yararı yoktur, beslenme doğruysa genellikle ilaca gerek yoktur çünkü bağışıklık güçlü olacağı için hasta olma oranları çok daha düşük olacaktır. Çünkü bağışıklık sisteminin %70’i bağırsaklardadır (1) ve sağlık bağırsaklardan gelir bağırsaklarda gider. Yani sağlıklı beslenme uzun ve her açıdan kaliteli bir yaşam için bir çeşit zorunluluktur. Vakit gerçek gıdaların pahalılığını eleştirmenin değil işlenmiş gıdaların neden ucuzluğunu sorgulamanın zamanıdır. Yoksa birkaç liraya karnımızı doyurup sonra hastalıklara servetler mi harcıyoruz? Sağlıklı beslenme teknoloji merkezleri ve bazı ülkelerde devlet politikası gibidir.

Zaten insanlığın başından beri besinler ilaç ve tedavi amacıyla kullanılmıştır. Organik ve kaliteli gıdalar tercih etmek, tekniğine uygun olarak beslenmek (dengeli ve düzenli beslenme, doğru sıklık ve zamanlama vb. teknikler), besinleri pişirme ve saklama teknikleri, mevsimine göre beslenme, gıdaların faydalarını ve zararlarını esas almak, yaşa ve dönemlere göre beslenmek, en önemlisi de konuyla ilgili bakış açılarını düzeltmek ise sağlıklı beslenmenin en temel yapıtaşlarıdır. Detaylı bilgi almak için şu yazımızı mutlaka okumanızı öneriyoruz:
(Ayrıca Bakınız: Sağlıklı Beslenme Önerileri ve Sağlıklı Beslenmenin Önemi)

6- Sağlıklı Yaşam Tarzı Benimsenmelidir

Profesyonel İpucu: Radyasyon, ağır metaller, toksinler ve hormon bozucular başta oldukça çeşitli yöntemlerle bulaşan kimyasallar evde, doğada ve vücutta biriken çöplüklerdir ve uzun süre boyunca buraları terk etmez. Ancak her ne kadar hissettirmese de zehrin çoğu gibi azı da zararlıdır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam unsurları olan; beslenme, uyku, temizlik ve kişisel bakım, spor, detoks ve yaşam tarzı uygulamaları araştırılmalı ve mutlaka bir uzman kontrolünde sürdürülmelidir.

.#. Düzenli Uyku: Canlıların vücutlarında metabolik olayları düzenleyen biyolojik saatler olmakla beraber ve çeşitli kriterler bu saatlerin bozulmasına sebep olmaktadır. Sağlıklı bir biyolojik saat dünyanın biyoritmi ile uyumu sağlayarak canlılarda önemli değişiklere sebep olmaktadır. Bunun için de düzenli ve tekniğine uygun uykuya önemlidir. Düzenli olarak en az 6-7 saat, ışık ve ses almayan bir odada, doğru pozisyonda uyumak ve doğal yöntemlerle uyanmak uzmanların bu konudaki favori önerileri arasındadır. Konu hakkında detaylı bilgi için:
(Ayrıca Bakınız: Biyolojik Saat Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Sağlıklı Olur?)

Görsel: Sağlıklı Bir Uyku Düzeninde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Görsel: Sağlıklı Bir Uyku Düzeninde Dikkat Edilmesi Gerekenler

.#. Temizlik ve Kişisel Bakım: Sağlıklı bir gelecek için sağlıklı bir temizlik ve kişisel bakım şarttır. Adeta bir kimyasal deposunu andıran ve / veya ciddi yan etkileri bulunabilecek bileşenleri bünyesinde bulunduran ürünler ile yöntemler yerine vücuda zararı dokunmayacak, geleneksel ve doğal ürünler ile yöntemler kullanılmalıdır. Ayrıca kişi kendi ürünlerini üretebilir hatta kendi yöntemlerini de geliştirebilir. Bu uzun vadede sağlık problemleri yaşamamak için de önemlidir.
(Ayrıca Bakınız: Kimyasalsız Doğal Temizlik Ürünleri ve Yöntemleri [Rehber])

Profesyonel İpucu: Ne zamandan beri cilt, saçlar, tırnaklar vb. sağlıklı, çekici ve parlak olmak için vitamin, mineral, posa ve lif gibi besin değerleri yerine hormon bozucu, ağır metal ve toksin dolu kimyasal kokteyllere ihtiyaç duyar oldu? Örneğin doğal bitkisel kokulu yağlar parfüm ve misvak diş macunu olarak uzun yıllar boyunca kullanılmıştır. Bunlar gibi doğal yöntemler tercih edilmelidir.

.#. Hijyen Değil Temizlik: Aşırı hijyen takıntısı ve aşırı antibiyotik kullanımı güçlü ve dirençli mikroorganizmalar oluşumuna ve yararlı mikroorganizmaların ölerek vücudun doğal savunma kalkanı olan florada gedikler açılmasına sebep olabilmektedir. Bu durum ise her sene 700.000 kişinin ölümüne (1) ve ölmese bile sürünmesine sebep olmaktadır (2). Bu sebeple probiyotik içeren besinler tüketmek, antibiyotik kullanımını abartmamak ve hijyen olayını abartmamak (dakika başı çılgınlar gibi dezenfektan, antiseptik, antibakteriyel kullanımı vb.) gerekmektedir.

.#. Hareket ve Spor: Sporun pek çok faydası bulunmaktadır. Örneğin sağlık harcamalarının ve ilaç kullanımının azalmasına yardımcı olarak hastalıklara bağlı olan iş günü kaybını azaltır. Çünkü spor bağımsız hayat tarzının korunmasını sağlar. Örneğin bisiklet süren ve formda olan birisinin taşıt, kasko, akaryakıt ve servis gibi masrafları yoktur ve üstelik daha sağlıklıdır. 🙂 Her yaşa uygun egzersiz mevcuttur.
(Ayrıca Bakınız: Düzenli Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?)

500.000’den fazla ABD’li yetişkin üzerinde yapılan bir araştırmada Aerobik ve kas güçlendirici fiziksel aktivite yönergelerini karşılayanların grip ve zatürreden ölme olasılığı, yönergeleri karşılamayan yetişkinlere göre yaklaşık yarısı kadardı. Yetişkinler için haftalık fiziksel aktivite yönergeleri, en az 150 dakika orta yoğunlukta aerobik aktivite (5 gün boyunca günde 30 dakika gibi) artı iki gün kas güçlendirme aktivitelerini gerektirir.

Spor Yapmak En İyi Sağlıklı Yaşam Önerileri Arasındadır
Şema: Sporun Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Görsel: Gün İçerisinde Hareketli Olmanın Faydaları
Görsel: Gün İçerisinde Hareketli Olmanın Faydaları

.#. Bağımlılıklar: Bağımlılıklar (zararlı madde, teknoloji, alışveriş, kumar, ilgi, yemek, +18 vb.) bireylerin hayatlarındaki boşlukları doldurma görevi üstlenirler. Öyle ki bağımlılığı olan insanların çoğunun mutsuz bir hayatı olduğu ve bağımlılıkların bir çeşit uyuşturucu görevi gördüğü görülebilir. Bağımlılıklardan kurtulmak sağlıklı yaşam için son derece önemli olmakla beraber bunun en etkili yöntemi bağımlılıkların yerini güzel bir yaşam ile doldurmaktır.
(Ayrıca Bakınız: Bağımlılıkların Gerçek Sebebi: Ödül Eksikliği)

.#. Detoks: Modern dünyada kimyasallar denizinde yaşıyoruz. Aslında durum o kadar ciddidir ki yapılan çalışmalarda yeni doğan bebeklerin daha anne karnında çeşitli toksinlere maruz kaldığı görülmüştür. (1) Dolayısıyla tekniğine uygun bir şekilde zararlı kimyasalları vücuttan atmak pek çok uzmanın ortak önerisi haline gelmiştir. Vücudun kendi doğal detoks mekanizması bulunmakla beraber terlemek, epsom tuzu banyosu, HEPA filtreli hava temizleyiciler, hava temizleyici bitkiler, özel kür ve karışımlar, hacamat, kupa çekme ve sülük gibi yöntemler bulunmaktadır ancak bunlar mutlaka uzman kontrolünde uygulanmalıdır.

endüstriyel kimyasallar (tarım ilaçları, herbisitler, fungisitler, gıda katkıları, yapay tatlandırıcılar, temizlik kimyasalları, kozmetikler, alkol, renklendirici vb.), ağır metaller (cıva, kurşun, kadminyum, alüminyum vb.), bakteriyel toksinler, plastik vb. maruziyeti

Şema - Vücudun Doğal Detox ve İç Temizlik Mekanizması
Şema: Vücudun Doğal Detox ve İç Temizlik Mekanizması

.#. Riskleri Azaltmak: Gereksiz riskli davranışlar vücut ve zihin için zararlıdır. Ayrıca uzun vadeli yıkıcı sonuçları da olabilir. Düzenli olarak ciddi riskler almak derin psikolojik sorunların belirtisi olabilir. Bu sebeple sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, bağımlılıkları yenmek, arabada emniyet kemeri takmak, bisiklet sürerken kask giymek ve daha güvenli bir şekilde seks yapmak gibi risksiz ve güvenli davranışlar tercih edilmelidir.

.#. Rutin Oluşturmak: Rutinler yeme, egzersiz ve stresi azaltma gibi konulardaki hedeflere bağlı kalmaya katkıda bulunur. Ayrıca bir hobi veya eğlence aktivitesiyle ilgilenmek ile yapmak istenilen şeyler için vaktin kalmasını garantiler. Bu sebeple rutin ama olabildiğince esnek planlar oluşturulmalıdır. Bu planlar oluşturulurken farklı günlerde farklı rutinlerin olabileceği ve en uygun olanın bulunana kadar farklı rutinlerin denenebileceği ise unutulmamalıdır.

Şema: Nasıl Sağlıklı Olunur? [En İyi Sağlıklı Yaşam Önerileri]

.#. Giyim ve Kuşam: Petrol vb. türevli suni kumaşlar yerine pamuk gibi doğal ve sağlıklı kumaşlardan üretilen kıyafetler giymek, destek ve hareket sistemine zarar vermeyecek kalıpta ve rahatlıkta kıyafetler ile ayakkabılar giymek, ucuz ve sağlıksız bileşenler yerine deri ve gümüş gibi zararsız bileşenlerle yapılan aksesuarları kullanmak, havanın sıcaklığına göre kalınlıkta giyinerek vücudun uç noktalarını sıcak tutmaya çalışmak daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
(Ayrıca Bakınız: Kıyafet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler)

.#. Diğer: İnsanlığın kadim geçmişinin ve bilimsel araştırmaların ışığında doğamıza ve çağın şartlarına en uygun şekilde yaşamak gerekmektedir. Örneğin gün boyu kapalı ortamlarda hareketsiz kalmak yerine temiz ve güneşli havada yürüyüş yaparak doğru nefes alıp verme teknikleri ile oksijen depolamak, teknolojiyi ihtiyaç olduğu kadar kullanmak, pornografi ve mastürbasyon bağımlılığı yerine düzenli ve sağlıklı seks bu konudaki diğer örneklerdir.

-> hava kalitesi negatif iyon nasıl sağlıklı olunur yazılacak önem sebebi her an soluyor olmamız hayat açısından olmazsa olmaz önemde olması
ağır metal radyasyon yüklü olmaması vs (1) (2) (2) (3) ()
Negatif iyonların faydaları nelerdir?Soluduğumuz havada bulunan negatif ve pozitif iyon oranları bölgelere göre şu şekildedir. Kırsal bölgelerde, havada cm3’de 3000 pozitif iyon ve 4000 negatif iyon vardır, ancak şehir içindeki bir ofis binasında negatif iyon konsantrasyonu 100 negatif iyona kadar düşmektedir. Ortalama olarak cc başına olan negatif iyon miktarları doğal şelale yakınında:15.000 /pcs, deniz kenarında 10.000 /cc,dağlarda 5.000/cc, şehir içindeki ofislerde 50 / cc dır. Diğer taraftan havada pozitif iyonların artması kendimizi yorgun hissetmeme, baş dönmesine ve solunum zorluğu vb. etkilere sebep olmaktadır.Senede dört sefer mevsim geçişlerinden önce yapılan tarama hacamatı ve yılda bir kez yapılan kafa hacamatıyla, vücudumuzun bir yıl boyunca maruz kalacağı toksinlerden tamamen kurtulmuş oluruz…

Şema: Nasıl Sağlıklı Olunur? [En İyi Sağlıklı Yaşam Önerileri]
Şema: Nasıl Sağlıklı Olunur? [En İyi Sağlıklı Yaşam Önerileri]
Sağlık Turizmi Nedir? Sağlık Turizmi Türleri Nelerdir?
Yasal Uyarı: Nasıl sağlıklı olunur, en iyi sağlıklı yaşam önerileri nelerdir konulu yazımız bilimsel araştırmalar ve saygıdeğer uzmanların aktardıkları gibi güvenilir kaynaklar baz alınarak yalnızca bilgi vermek amacıyla yazılmıştır. Bu yazı teşhis, tanı ve tedavi amacı taşımamakla beraber, yazılanlar her bünyeye her daim uygun olmayabileceği için mutlaka bir uzman kontrolünde uygulanmalıdır. Bu sebeple yazılanların uygulanması okurların sorumluluğundadır. Ayrıca yazıdaki bilgiler zamanla farklılık gösterebilir. Sağlıklı ve mutlu günler dileriz 🙂
(Ayrıca Bakınız: Tıbbi Sorumluluk Feragatnamesi)

MrKaptanTR

Bilgisayar mühendisiyim ve boş zamanlarımda kurucusu olduğum bu platformda yazarlık yapıyorum. Özellikle yazılım ve profesyonel içerik üreticiliği alanlarında çalışıyorum. Spor yapmaktan ve gizemli konuları araştırmaktan keyif alıyorum.

2 Yorum

  1. Merhaba bağışıklığı güçlendirmek koronadan korur mu yoksa koronayı daha hızlı mı atlatmamızı sağlar? Teşekkürler.

    1. Bünyenizin durumu, yaşınız, beslenme şekliniz, yaşam tarzınız gibi unsurlara bağlı olarak her ikisi de olabilir 🙂 Ama ortamdaki partiküllerin girişine %100 mani olamazsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu